Kontakt os

KLIK HER - Ring på tlf.: 5965 5711

​BGB - Beskyttet Geografisk Betegnelse

Gulerødder og kartofler fra Lammefjorden med i EU kvalitetsprogram.

BGB er en forkortelse af Beskyttet Geografisk Betegnelse. Det er et EU-program til at fremme produktionen af lokale kvalitetsfødevarer og landbrugsprodukter. BGB angiver, at produktet er tæt forbundet til et geografiske område. Det kan være produceret eller forarbejdet i det pågældende område.

BGB er ganske udbredt i det sydlige Europa. Fetaost er et af de bedst kendte eksempler. Men også Bayonneskinke og parmaskinke har fået deres navne beskyttet af EU, så producenter uden for de pågældende områder ikke kan bruge navnet.

Ordningen er indført i 1992. Lammefjordsgulerødder var en af de første danske fødevarer, der opnåede BGB (i 1996). I 2014 tildelte Europarådet en BGB til lammefjordskartofler.

Husk at se efter BGB-mærket, når du køber fødevarer. Så er du sikker på lokal kvalitet.

GlobalG.A.P.

De virksomheder, der pakker/sorterer/vasker lammefjordskartofler og lammefjordsgulerødder med EU’s kvalitetsstempel BGB arbejder ud fra standarden GlobalG.A.P. (The Global Partnership for Good Agricultural Practises). Det er en international standard, der sætter rammerne for Godt Landmandskab. GlobalG.A.P. kræver dokumentation for kvalitetsstyring, miljøstyring, minimering af brug af planteværnsmidler, sporbarhed, fødevaresikkerhed og risikovurdering af arbejdsmiljø og fødevarehygiejne.
Det indgår i GlobalG.A.P., at virksomhederne fører journal over modtagelse, opbevaring, sortering og salg af produkter. Når GlobalG.A.P. standarden overholdes, er der sikkerhed for fuld sporbarhed i hele produktionskæden.

Miljøvenlig dyrkning

Det er heldigvis sjældent nødvendigt at bruge gødning på Lammefjorden. Bekæmpelsesmidler mod skadedyr eller svampeangreb bruges kun, når det er allermest nødvendigt. Eksempelvis skal der gå mindst fire år mellem hver gulerodsafgrøde på en mark, hvilket nedsætter risikoen for skadesangreb.

Gulerodsgruppen A/S
​Højgårdsvej 7-9
​4540 Fårevejle​​

instagram facebook

Gulerodsgruppen A/S
​Højgårdsvej 7-9
​4540 Fårevejle​​

Tlf.: 5965 5711​